Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

TC Tuinontwerp is mijn bedrijfsnaam. Voluit heet ik Tom Collins en ik hoop uw tuin te mogen ontwerpen omdat ik van mijn vak hou.
Er is namelijk weinig zo bevredigend als een goed gelukt ontwerp en tuineigenaars die blij zijn met hun nieuwe tuin.
En niets is zo verwonderlijk en heerlijk als na een jaar nog eens langskomen en rondlopen in je eigen tot leven gekomen ontwerp.
De droomtuin gerealiseerd, het ontwerp tot leven gebracht, de ontwerper en de eigenaars gelukkig.. Wat heb ik toch een mooi vak, als tuinarchitect.

Het leren van het vak tuinarchitect

Tom Cosyns, de tuinarchitect achter het Tuinontwerp
Ik heb mijn vak op twee manieren geleerd.

Universitaire opleiding:

Ten eerste door de opleiding Landinrichtingswetenschappen aan Wageningen Universiteit (Wageningen UR) af te ronden, met als eerste specialisatie algemene tuin- en landschapsarchitectuur en als tweede specialisatie cultuurhistorisch ontwerpen.
Hierdoor heb ik de theorie en de geschiedenis van de tuinkust geleerd. Ook heb ik hier geleerd bestaande tuinen te analyseren en wensen van opdrachtgevers te vertalen naar mogelijkheden.

Praktijkervaring:

Ten tweede door al van jongs af aan bezig te zijn met tuinen, met ontwerpen, met creatieve uitingen, met planten en met mensen.
Zowel voor, tijdens als na mijn studie heb ik tuinen ontworpen en deze uitgevoerd zien worden, zodat ik een jarenlange ervaring heb opgedaan.

Mijn filosofie

In mijn vak staan naar mijn mening de mensen die van een tuin gaan genietencentraal. Dus niet de tuin zelf en al helemaal niet de ontwerper. Dit betekent niet dat ik mijzelf helemaal aan de kant schuif: een LaroZ-tuin is een LaroZ-tuin, maar wel zich schikkend naar de mens die er in leeft.