Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Wat maakt cortenstaal bijzonder.

Cortenstaal is legering van verschillende soorten staal welke corrosiebestendige eigenschappen krijgt door de toevoeging van koper, chroom en nikkel. Deze metaallegering is in het begin staal met een zwarte kleur. Door vocht ontstaat een dichte beschermlaag van hechtende sulfaten en fosfaten. Deze beschermt het cortenstaal zodat geen verdere corrosie kan ontstaan. Onder invloed van het weer, begint dit materiaal een eigen leven te ontvouwen. De kleuren veranderen en creƫren elke keer weer een nieuwe uiterlijk. Het staal krijgt een roestvormige bruine oxidatie laag. Deze vormt een bescherming tegen verder doorroesten. De kleur naar verloop van tijd is afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en de precieze stand van het cortenstaal: verticaal of horizontaal. De vorming van de uiteindelijke beschermlaag duurt, afhankelijk van het klimaat, maximaal 1 jaar.

Cortenstaal is zeer sterk en daarom uitstekend geschikt voor producten in de buiten in de tuin en in het landschap. Cortenstaal heeft geen onderhoud nodig. Je hoeft er dus nooit meer naar om te kijken. TuinExtra heeft een groot assortiment brievenbussen, bloembakken en buitenverlichting van cortenstaal.

Cortenstalen bloembakken

Cortenstaal is uitermate geschikt voor producten in de tuin. Cortenstaal heeft geen onderhoud nodig. Cortenstaal is niet gecoat, de verf kan er dus nooit afgaan. Cortenstaal heeft direct een warme uitstraling vanwege de oranje bruine roestkleur. Daarom geeft een cortenstaal plantenbak zonder bodem direct een fijne sfeer in de tuin. En dat wil je toch graag ? TuinExtra heeft een groot assortiment cortenstaal plantenbakken. Zowel rechthoekige, ronde als vierkante plantenbakken. Kleine cortenstalen bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote cortenstalen bakken van we 2 x 2 meter. Een groot aantal afmetingen bloembakken zijn ook verkrijgbaar met wielen zodat de plantenbakken verrijdbaar zijn. Er zijn ook bloembakken zonder bodem voor het plaatsen van grotere bomen in uw tuin. TuinExtra heeft een webshop waar u de cortenstalen bloembakken kunt bestellen. Ze worden daarna gratis afgeleverd in Nederland en Belgiƫ. Maar je kunt ook in de showroom in Kaatsheuvel de cortenstalen bloembakken, brievenbussen en buitenverlichting bekijken.