Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Waarom zou je een camerasysteem installeren?

camerasysteem installeren?

Vind je het geen fijn idee dat je niet weet wie er tijdens je afwezigheid allemaal voor je deur staan? Of wil je weten wie er ’s avonds laat nog aanbelt, zonder dat je daarvoor de deur hoeft te openen? Als je een camerasysteem installeert, heb je volledig zicht op alles wat zich vlak voor en rond je huis gebeurt. En dat is wel zo prettig.

Waarom installeer je een camerasysteem?

De voornaamste reden om een camerasysteem te installeren, is inbraakpreventie. Door het camerasysteem goed zichtbaar op te hangen, zul je mensen met verkeerde bedoelingen afschrikken. Zeker als je ook nog eens bordje ophangt waarop staat dat er camerabewaking is. Combineer je het camerasysteem met bewakingsverlichting, dan heb je een dubbel effect. Uiteraard is het belangrijk om het camerasysteem niet alleen bij de voordeur te hangen, maar ook bij de achterdeur. Of misschien wel bij de tuindeur, als dat de hoofdtoegang tot je woning is. Vergeet bovendien niet om een camera op te hangen naast balkondeuren of openslaande ramen.

Voor wie is een camerasysteem geschikt?

Het idee dat een camerasysteem alleen maar door bedrijven gebruikt kan worden, is een beetje achterhaald. Want voor particuliere woningen is het minstens zo belangrijk dat er een goede beveiliging is. Zeker als je regelmatig weg bent, dan geeft het een veilig gevoel dat je kostbare bezittingen extra beschermd zijn door het camerasysteem. Of je nu een tussenwoning of een vrijstaande woning hebt, in alle gevallen is er kans op inbraak. En die kans verminder je aanzienlijk als je een camerasysteem hebt geïnstalleerd.

Waar moet je rekening houden bij camerabewaking?

Er bestaan verschillende soorten camerasystemen. Het is daarom goed om voor aanschaf goed te kijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn systemen waar de camera’s door middel van kabels aangesloten worden. Uiteraard bestaan er tevens draadloze systemen. Je moet inventariseren op welke plaatsen je een camera wilt hebben, zodat je ook weet hoeveel camera’s je precies nodig hebt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de camera’s alleen buiten op te hangen of tevens binnen. Voor optimaal beeld kies je voor een camerasysteem met infraroodopnames. Zo kun je ook zien wat er zich in het donker rond je huis afspeelt. De opslagcapaciteit bepaal je aan de hand van het aantal dagen dat je de opnames wilt bewaren.

Verschillende soorten camerasystemen

De mogelijkheden bij camerasystemen zijn uitgebreid. Je kunt het eigenlijk helemaal afstemmen op je wensen. Daarbij kijk je naar de kwaliteit van de beelden en de vraag of je hier ook geluidsopnames bij wilt hebben. Het is eveneens mogelijk om de stijl van de camera’s af te stemmen op je huis. De behuizing kan dus bijvoorbeeld wit of antraciet zijn. Wil je de beelden in de gaten houden als je niet thuis bent? Kies dan voor een systeem dat met een app werkt. Deze installeer je op je mobiele telefoon. In andere gevallen is er niet alleen een app inbegrepen, maar ook nog een aparte monitor. Let er bij de installatie van het camerasysteem op dat je alleen je eigen terrein mag filmen en niet de openbare weg. Wil je zeker weten dat het systeem correct aangesloten wordt? Kies dan voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie van camerasystemen.