Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Waarom draadloze heggenscharen beter zijn dan andere heggenscharen

Heggenscharen aangedreven door batterijen in plaats van benzine of snoeren bieden veel voordelen ten opzichte van hun meer traditionele equivalenten. Modellen die op batterijen werken, in tegenstelling tot modellen die op brandstof werken, produceren minder geluid en zijn lichter, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn. Als je een draadloze heggenschaar hebt, bereik je moeiteloos elke heg in je tuin, hoe groot ze ook zijn. Er zijn nergens verlengsnoeren of bungelende snoeren in je buurt.

De voordelen van een draadloze heggenschaar

Het duidelijke voordeel van een heggenschaar zonder snoer zoals de Stihl kettingzaag is dat je hem overal kunt gebruiken. Met draadloze heggenscharen kun je je door je tuin verplaatsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kabels die in de weg zitten. Bovendien is een heggenschaar op batterijen lichter en beter uitgebalanceerd, dus gemakkelijker te verplaatsen. Het heeft flymo-technologie, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Dit maakt het veel gemakkelijker om op en rond hoge of grote heggen te reiken. Draadloze producten zijn ook extreem stil, in tegenstelling tot andere soorten heggenscharen of soortgelijke producten. Met draadloze heggenscharen verzorg je je heggen in een rustige omgeving. Ten slotte, als je een grote tuin hebt, is geluidsoverlast misschien niet erg, maar als je een kleine tuin hebt met veel buren, zal een stiller model op prijs worden gesteld.

Hoe lang gaan draadloze heggenscharen mee?

De ontwikkeling van lithium-ion batterijen heeft gezorgd voor aanzienlijke verbeteringen in de levensduur van de batterij van draadloze heggenscharen. De oudere modellen van deze heggenscharen hadden een looptijd van twintig minuten voordat ze weer moesten worden opgeladen, terwijl de meest recente modellen het aanzienlijk langer volhouden. Ze hebben een looptijd variƫrend van veertig tot zestig minuten, afhankelijk van het model en het merk. De meest recente heggenschaar van GTech, de HT50, heeft bijvoorbeeld een looptijd van maximaal 60 minuten, hoewel dit varieert afhankelijk van het soort heggen dat moet worden gesnoeid. Je zult dus nooit meer problemen hebben met het bijhouden van je heg.