Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

TIPS VOOR OUTDOOR DÉCOR DIT JAAR

Maak je geen zorgen als een ingrijpende verbouwing in de nabije toekomst geen prioriteit voor je is. Je kunt nog steeds een stijlvolle en comfortabele ruimte creëren zonder de bank te verslaan, en je terras is een geweldige plek om te beginnen. Van het aanleggen van verticale tuinen tot het kiezen van de juiste meubels en verlichting, een goed ingerichte patio kan het verschil maken. In een sfeervol terras vol bloemen kun je ontspannen en genieten van online casino spellen.

  1. Juweelkleurige tuinen

Experimenteren met kleur is een van de meest opwindende dingen bij het creëren van een beplantingspalet voor een nieuwe tuin, en gedurfde, gedurfde kleuren van rood, oranje en paars met crocosmia, salvia en canna zullen in 2022 populair worden, voorspelt de RHS. Deze kleurentrend wordt ook weerspiegeld in nieuwe releases van kwekers, zoals de eeuwigdurende bloem ‘Granvia Gold’ en de echinacea ‘SunMagic’-serie.

  1. Opnieuw verwilderen

De meeslepende, natuurlijke tuin met dieren in het wild zal in 2022 groot zijn, maar het is niet altijd gezien als een onmisbaar ontwerpelement. Upcycling en rewilding kan misleidend zijn in termen van esthetiek en voor de meeste klanten is de esthetiek van een tuin een prioriteit.

We beginnen de schoonheid van het ‘imperfecte’ en de steeds veranderende aard van materialen zoals steen en hout en de planten zelf te accepteren, en wijken af ​​van de strakke, onberispelijke uitstraling die vaak stadstuinen kenmerkt.

  1. Tapijtgazons

Wat is het alternatief van 2022 voor een grasgazon? Een tapijtgazon – en het is perfect voor kleine stadstuinen. Net als weidegazons zijn ze onderhoudsarm en hebben ze een hogere sier- en milieuwaarde. De noodzaak om een ​​tapijtgazon te maaien kan tot tweederde worden verminderd in vergelijking met een gewoon grasgazon, en als gevolg daarvan kan een groter aantal planten- en insectensoorten het gazon bewonen.

‘In kleine stadstuinen zijn weidegazons meestal niet zo praktisch, maar voor stadstuinen zou een tapijtgazon een prima oplossing kunnen zijn.’

  1. De Instagrambare dahlia

Dahlia’s zullen in 2022 razendsnel in populariteit toenemen, met meer dan 1,8 miljoen posts op Instagram voor deze spectaculaire exotische bloem.

‘Dahlia’s zorgen voor een seizoenslange uitbarsting van spectaculaire bloemen van midden zomer tot de eerste nachtvorst. Ze zijn ook een van de beste tuinplanten om te kweken voor snijbloemen – ze hebben een lang vaasleven, maar hoe meer je ze plukt, hoe meer ze blijven komen. Een plant van onschatbare waarde voor elke tuinborder of in een terrascontainer’, legt Holly uit.

  1. Hedendaagse waterpartijen

Waterornamenten zullen in 2022 de volgende grote focus zijn. ‘Uit onze database blijkt dat waterornamenten het meest populaire decoratieve element zijn en meer verkopen dan zonnelampen, standbeelden en buitenspiegels samen. ‘Ze zullen in 2022 in de trend blijven, waarbij modernere ontwerpen centraal staan.’

  1. De terugkeer van vogelbaden

‘Waterornamenten maakten indruk tijdens de Chelsea Flower Show en het vogelbad keert nu terug naar de Britse tuinen. ‘Nieuwe stijlen en ontwerpen hebben het eenvoudige vogelbad opnieuw uitgevonden.’

Terwijl vogels een betrouwbare toevoer van vers, schoon water nodig hebben om te drinken en te baden, kan een vogelbad vogels aantrekken die geen zaden eten en anders uw tuin niet zouden bezoeken.

  1. Spotlight op aster

‘De heldere, stemmingsverhogende bloemen zijn populair geweest voor welzijnsgerichte tuinen, maar ze bieden ook luchtzuiverende voordelen en bieden een bio-indicatie wanneer er verontreinigende stoffen in de buurt zijn.’

Andere planten met luchtzuiverende voordelen die in 2022 groot zullen worden, zijn klimop en vrouwenmantel.

  1. Levenscyclus van planten

In 2021 vond de allereerste Chelsea Flower Show in de herfst plaats, waar herfstplanten met blijvend plezier werden tentoongesteld terwijl ze verwelken. ‘Dit is een trend die zich zal voortzetten als we de natuur haar magie laten werken en door elke kleurvariatie reizen voordat we proberen stervende planten te verwijderen.

Als je planten in al hun kleurrijke glorie wilt ervaren (zelfs in hun stervende dagen), kunnen planten zoals hosta’s en pioenrozen hier uitstekend voor zijn. We zien mogelijk ook een toename in het schetsen en vastleggen van planten, omdat mensen de hele levens- en kleurcyclus documenteren die elke plant doormaakt.’

  1. Hazel hindernissen

Dit jaar ligt de focus op grondstoffen in de tuin – je kunt veel tuinstructuren verwachten die zijn gemaakt van organische materialen om hekken en borders te bouwen, zodat je een natuurlijke achtergrond kunt creëren die je kleurrijke planten perfect omlijst.