Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Plan je een voorjaarsschoonmaak? Huur een afvalcontainer

afvalcontainer

Het voorjaar is hét moment om de bezem eens flink door je huis te halen. Bij mooi weer zet je de ramen wagenwijd open. De frisse lucht en een lekker zonnetje geven je extra energie om de schouders eronder te zetten. In een dag kun je al een heel eind komen. Maar misschien word je wel zo enthousiast dat je het meteen groter aanpakt. Wat je ook doet, maak het jezelf gemakkelijk en voer het puin dat je hebt af in een afvalcontainer.

Wanneer huur je een afvalcontainer?

In en om je huis is er altijd wel iets te doen, zeker in het voorjaar. De tuin kan best een goede snoeibeurt gebruiken. En misschien wordt het toch eens tijd om de keuken te verbouwen. Als je eenmaal begonnen bent, is er vaak meer afval dan je vooraf had gedacht. Behalve het volume heb je ook nog te maken met de grootte van het afval. Het past niet meer zo gemakkelijk in een aanhangertje dat je zelf naar de stort kunt rijden. In een afvalcontainer kun je het afval kwijt, hoe groot of hoeveel het ook is. De afvalcontainers zijn namelijk in diverse afmetingen te huren, zodat je altijd een afvalcontainer hebt die bij jouw klus past.

Nog meer voordelen van een afvalcontainer

Een afvalcontainer huur je al vanaf 4m³. Maar je kunt ook afvalcontainers huren van 10m³. De container wordt bij je huis afgeleverd en opgehaald als deze vol is. Dit kan aan het einde van je voorjaarsschoonmaak zijn, op de datum die je opgegeven hebt. Maar mocht je tussendoor al zoveel opgeruimd hebben dat de afvalcontainer eerder vol is, dan kun je deze volle container ook tussendoor een keer laten vervangen door een lege nieuwe. Je bespaart jezelf een hoop tijd doordat je het afval tijdens je werkzaamheden direct op een centraal punt verzamelt. Bovendien ben je zelf geen tijd kwijt met het op en neer rijden naar de gemeentelijke milieustraat.

Welke soorten afvalcontainers zijn er?

Houd bij het huren van een afvalcontainer rekening met het soort afval dat je verwacht te hebben. Want ook bij afvalcontainers moet het afval gescheiden worden. Zo is er een container voor bouw- en sloopafval. Deze huur je als je een verbouwing van de keuken hebt of als je bijvoorbeeld een serre gaat aanbouwen. Voor de tuin laat je een afvalcontainer komen waar je al je snoei- en tuinafval in kwijt kunt. Voor herstelwerkzaamheden aan het dak is weer een andere afvalcontainer noodzakelijk. Informeer vooraf goed wat wel en niet toegestaan is als afval in de gekozen container, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Waar moet je verder aan denken?

Een container voor het afval kan op je eigen terrein zonder problemen langer blijven staan. Staat deze op de openbare weg, bijvoorbeeld op een parkeerplaats, dan gelden er bepaalde regels. Deze regels verschillen per gemeente. Informeer vooraf goed of je alleen hoeft te melden dat je een container laat plaatsen. Het is namelijk ook mogelijk dat je er een aparte vergunning voor aan moet vragen. Door deze zaken tijdig te regelen, kun je tijdens de voorjaarschoonmaak eenvoudig je afval kwijt in de gereedstaande container.