Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Maak buiten spelen leuk en veilig voor kinderen

De meeste ouders begrijpen de waarde van buitenspelen voor kinderen, maar ze weten misschien niet hoe ze het tegelijkertijd leuk en veilig kunnen maken. Speeltuinen zijn erg leuk en kunnen helpen om de sociale vaardigheden van je kinderen te ontwikkelen. Je hoeft de buitenspeeltijd van je kind echter niet te beperken tot de speeltuin. Er zijn nog veel meer dingen die je buiten met je kind kunt doen om hun zintuigen te prikkelen en hen te helpen nieuwe vaardigheden te leren, zoals fietsen of steppen. Het eerste dat je moet doen, is kennismaken met lokale speeltuinen met veilige speeltoestellen zoals een rechthoekige trampoline van Etan. Je kunt de school van je kind vragen of je buren of zij een goede speelplaats in de buurt weten.

Begeleiden van jonge kinderen

Wees je bewust van de omgeving van jou en je kind. Je moet altijd in het zicht en bereik van je kind zijn en ze mogen niet weglopen zonder dat je weet waar ze zijn. Er zijn momenten waarop het nodig kan zijn om wat afstand te houden,  voel je niet gedwongen om constant om ze heen ze te dwalen. Zorg er wel voor dat ze niet uit het zicht verdwijnen. Dit is vooral belangrijk als je kind speelt op grote glijbanen of trampolines van etantrampolines.com. Ze zijn vatbaar voor blessures als ze zonder toezicht op deze grote speeltoestellen spelen. Let op gevaren zoals scherpe voorwerpen zoals gebroken glas of metalen randen, omdat dit kinderen kan schaden.

Organiseer actieve spelletjes voor je kind

Actief spelen is belangrijk voor kinderen van alle leeftijden. Veel kinderen worden minder actief dan ze zouden moeten zijn en dit kan leiden tot gezondheidsproblemen die hen later in hun leven zullen treffen. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je kind elke dag voldoende lichaamsbeweging krijgt door activiteiten met hen te plannen of speelafspraakjes te organiseren. Dat doe je bijvoorbeeld door thuis spelletjes of sportdagen te organiseren of je buren uit te nodigen voor een potje voetbal op straat. Je kunt ook dagelijks zelf met hen naar buiten gaan om te wandelen of spelletjes te spelen.