Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Geurtjes in de tuin voorkomen met containerreiniging

Het is iets wat je niet zo graag doet en het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Toch moet je de container eens in de zoveel tijd schoonmaken of gebruik maken van container reiniging. Op deze manier heb je minder last van stank en ongedierte. Het maakt niet uit hoe goed jij je afvalcontainer leeg maakt, er zal altijd vuil achterblijven. Dit vuil zal zorgen voor onaangename geurtjes in de tuin. Maar hoe kun je dit voorkomen? Lees er hier meer over!

Container reinigen

Je kunt je container zelf reinigen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is: heet water, groene zeep, afwasborstel of iets anders waarmee je de container schoon kunt maken. Vervolgens gooi je een ruime hoeveelheid zeep in de container en zorg je ervoor dat de zeep goed over de container is verdeeld. Giet vervolgens heet water in de container. Laat het water via de zijkant naar binnenlopen. Hiermee zorg je ervoor dat het vuil een beetje kan weken. Laat het water met zeep even staan zodat het zijn werk kan doen. Na een paar minuten kun je beginnen met schrobben. Begin bij de bovenkant en werk vanuit daar naar beneden. Wanneer je klaar bent kun je het water uit de container halen. Laat de container volledig drogen voordat je deze weer gebruikt om afval in te gooien.

Container langer schoon houden

Je kunt bepaalde maatregelen nemen om je container langer schoon te houden. Als eerst kun je container zakken gebruiken. Deze zakken voorkomen dat het restafval, gft of plastic de container raken. Zo houd je de container schoon en hoef je deze niet zo vaak schoon te maken.  Je kunt ook oude kranten, stro of droge bladeren op de bodem van de container leggen. Op deze manier wordt het vocht opgenomen en wordt de bodem niet vuil. Een handvol zaagsel werkt ook goed. Daarnaast absorbeert zaagsel ook nare geurtjes.  Wanneer je afval in de container gooit, zorg er dan voor dat het afval droog is. Laat voedsel, gras en ander nat afval altijd eerst opdrogen voordat je het weggooit. Dus, wil jij die nare geurtjes in de tuin zoveel mogelijk vermijden? Reinig je afvalcontainer dan regelmatig!