Huis en Tuin

Tuinmeubelen – Inrichten van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Draadloos alarmsysteem in de tuin

Beste draadloos alarmsysteem voor de tuin

Een draadloos alarmsysteem kan een goede investering zijn om je tuin te beschermen tegen dieven en inbrekers. Het biedt een extra laag beveiliging naast fysieke barrières zoals hekken en sloten. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een draadloos alarmsysteem in de tuin, hoe je het installeert en geven we tips voor het beveiligen van je tuin. Ook bespreken we de voordelen van camera bewaking in de tuin.

Beste draadloos alarmsysteem voor de tuin

Waarom een draadloos alarmsysteem in de tuin belangrijk is Een draadloos alarmsysteem kan helpen om je tuin te beschermen tegen inbrekers en dieven. Het is een slimme investering omdat het extra beveiliging biedt naast fysieke barrières zoals hekken en sloten. Een draadloos alarmsysteem is eigenlijk overal online te bestellen, zoals bij Bol.com, AliExpress als bij sitcon.be.

Een draadloos alarmsysteem voor de tuin: hoe maakt u de juiste keuze?

Als het gaat om de beveiliging van uw huis en uw gezin, is het belangrijk om geen risico’s te nemen. Een draadloos alarmsysteem kan daarbij helpen. Maar hoe kiest u het beste draadloos alarmsysteem voor de tuin? In dit artikel geven we u alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen.

 1. Waarom heeft u een draadloos alarmsysteem nodig?

Een draadloos alarmsysteem is een geweldige manier om uw huis te beschermen tegen inbraak en diefstal. Het biedt u gemoedsrust, wetende dat uw huis en uw gezin veilig zijn. Een draadloos alarmsysteem werkt door middel van sensoren die beweging detecteren en een alarm activeren als er iets verdachts gebeurt.

 1. Welke soorten draadloze alarmsystemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten draadloze alarmsystemen op de markt. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste soorten:

 • Bewegingssensor: dit is het meest gebruikte type alarmsysteem. Het werkt door middel van een sensor die beweging detecteert en een alarm activeert.
 • Deursensor: dit type alarmsysteem werkt door middel van een sensor die de opening en sluiting van deuren detecteert.
 • Raamsensor: dit type alarmsysteem werkt door middel van een sensor die de opening en sluiting van ramen detecteert.
 • Glasbreuksensor: dit type alarmsysteem werkt door middel van een sensor die het breken van glas detecteert.
 1. Waar moet u op letten bij het kiezen van een draadloos alarmsysteem?

Als u op zoek bent naar een draadloos alarmsysteem voor uw tuin, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet:

 • De afstand tussen de sensoren: zorg ervoor dat de afstand tussen de sensoren groot genoeg is om alle delen van uw tuin te dekken.
 • De gevoeligheid van de sensoren: zorg ervoor dat de sensoren gevoelig genoeg zijn om beweging te detecteren, maar niet zo gevoelig dat ze onnodige alarmen activeren.
 • De batterijduur: zorg ervoor dat de batterijduur van de sensoren lang genoeg is om u gemoedsrust te geven.
 • De betrouwbaarheid van het systeem: zorg ervoor dat het systeem betrouwbaar is en geen onnodige alarmen activeert.
 1. Onze aanbeveling voor het beste draadloos alarmsysteem voor de tuin

Na uitgebreid onderzoek en testen hebben wij het beste draadloos alarmsysteem voor de tuin gevonden: de Somfy Outdoor Bewegingsmelder. Dit systeem heeft een groot bereik, is zeer gevoelig en heeft een lange batterijduur. Bovendien is het zeer eenvoudig te installeren. Detecteert en analyseert bewegingen binnen je huis. Geeft geen vals alarm meer en negeert huisdieren van minder dan 25 kg